Velkommen til Marshmallow!

– Et kompetanse-nettverk bestående av frittstående firmaer og fagpersoner som er brennende opptatt av evidensbaserte endringsprosesser basert på atferdsøkonomisk forskning og metode.

Alle partnere kan levere hele Marshmallows spekter av tjenester.

Kristoffer Omdal
Kristoffer Omdal
Kristoffer har mer enn 30 års erfaring som konsulent, instruktør, fasilitator, coach og rådgiver. På kundelisten står et tverrsnitt fra norsk næringsliv, fra små og mellomstore bedrifter til børsnoterte selskap. Her nevnes Statoil, Shell, SparKjøp, Oceaneering, NITO, Mærsk, KPMG, Aker Solutions, SpareBank 1, NRK, TV2, Telenor, Siemens, Subsea7, Forsvaret, Innovasjon Norge, Norway Convention Bureau, gjesteforeleser ved universitet og høyskoler m.m.

Les mer om Kristoffer
Anders Mørk
Anders Mørk
Anders er Handelsøkonom. Fagfelt er salg – og alt som har med utvikling av mennesker i salg å gjøre.

Medarbeidere i butikk, selgere på veien, salgssjefer, advokater eller ledergrupper som ønsker sparring og inspirasjon på området salg.

Les mer om Anders
Torunn Ødegård
Torunn Ødegård
Torunns kjernekompetanse og lidenskap er innsikt, kommunikasjon og samarbeid.

For kunder som vil ha smidighet og handlingskraft i endringsprosesser, fokuserer Torunn på innsikt i utvikling av en Growth Mindset kultur for ledere, i team og prosjekter, på alle nivåer i en organisasjon.

Les mer om Torunn
Erik Møller
Erik Møller
Erik har utdanning fra USA i mikrobilogi, psykologi og musikk (BA), med videreutdanning i familieterapi, NLP coaching, løsningsfokusert ledelse og som mindfulness lærer.

I over 30 år har han bistått ledere, team og organisasjoner i endrings- og utviklingsprosesser.

Les mer om Erik
Jan Petter Halvorsen
Jan Petter Halvorsen
Jan Petter har mer enn 25 års erfaring i operativ ledelse. Han har militær utdannelse fra Sjøkrigsskolens intendanturlinje og Luftforsvarets Stabsskole. I tillegg har han fullført masterstudier i Prosjektledelse ved Universitetet i Agder og i Internasjonal Politikk (EU) ved Handelshøyskolen BI.

Han har vært logistikkdirektør i et nordisk IT selskap og headhunter i Mercuri Urval i en årrekke.

Les mer om Jan Petter
Jon Ivar Johansen
Jon Ivar Johansen
Jon Ivar er en anerkjent kapasitet i Norden innen kunde – og serviceorientering, prestasjonsutvikling og atferdsøkonomi.

Han er en av Norges ledende atferdsanalytikere. Hans spesialområder er salgsvirksomheter og retail der han har blant annet har jobbet med selskaper som Telenor, Folksam forsikring i Sverige, SpecSavers, Kiwi, Meny, DiplomIs og Raise.

Les mer om Jon Ivar
Sissel Naustdal
Sissel Naustdal
Sissel sitt store engasjement er å bidra til å realisere menneskers potensiale, utvikle bedre forutsetninger for motivasjon og prestasjon i skoler og virksomheter og bidra til et bedre samfunn for oss alle.

Sissel har lang og omfattende erfaring innen ledelse, HR og organisasjonsutvikling fra flere år i operative HR stillinger, bl.a. i Microsoft, Intelecom, Funcom, som selvstendig næringsdrivende og gründer.

Les mer om Sissel
Ketil Jansen
Ketil Jansen
Ketil har over 25 års ledererfaring på ulike ledernivå, som adm.direktør i ulike bransjer fra IT, bilbransjen samt luftfart. Han har gjennomført mange endrings- og forbedringsprosesser i de bedriftene han har vært engasjert i.

De har vært fra evaluering og innføring av CRM-systemer til strategisk forretningsutvikling og implementering samt organisasjonsendringer og -utvikling for å skape bedre kundeopplevelser og økt lønnsomhet.

Les mer om Ketil
Tor-Ivar Pettersen
Tor-Ivar Pettersen
Tor-Ivar arbeider med fagområdene strategi, ledelse og salg. Han har sin faglige bakgrunn innen økonomi, salg og ledelse, i tillegg er han utdannet NLP coach.

Tor-Ivar har spesial kompetanse innen strategisk salg, ledergruppeutvikling og endringsprosesser. Han er spesielt opptatt av implementering og gjennomføring av strategiske planer.

Les mer om Tor-Ivar
Yngvar Sjoner
Yngvar Sjoner
Yngvar Sjoner har 24 års erfaring som organisasjonspsykolog, leder-/ organisasjonsutviklingskonsulent og senior HR-leder, hvorav 18 er i internasjonal og flerkulturell sammenheng.

Gjennomgående har fokuset har vært på lederutvikling og organisasjonsutvikling for økt verdiskaping og gjennomføring av forretningsstrategi i praksis.

Les mer om Yngvar