Magne Dyrland

Magne har 15 års erfaring fra ulike typer ledelse, både faglig, personalrettet og økonomisk. Han har en bachelor i endringsledelse fra Høyskolen i Oslo og Akershus. Utvikling på individ, gruppe og organisasjonsnivå. Han er resultatorientert, innovativ og brenner for å skape resultater.

Hvordan kan atferd bli din katalysator for vekst og utvikling?
Hva vet vi: Hjernen din ønsker å minimere risiko og maksimere resultat, minimere oppfattede trusler og maksimere belønninger. Hjernen styrer våre primære behov. Så hvis et stimuli er forbundet med positive følelser vil vi gjerne ha det. Men, føles det som en trussel, vil du sannsynligvis unngå det. Hvis du føler at situasjonen truer deg, vil den følelsesmessige hjernen raskt prøve å beskytte deg. Det reduserer din evne til rasjonelle tanker, ta beslutninger, løse utfordringer og samarbeide.
MEN det er jo IKKE dette du ønsker at dine ansatte skal gjøre.

Atferdsforskning bekrefter helt tydelig at vi må ta hensyn til noen veldig viktige psykologiske prosesser, lære oss å jobbe med og ikke mot oss selv.

Hvordan kan du forutse og utnytte de 5 faktorer som utløser, “minimer risiko” eller “maksimer resultat» hos dine medarbeidere?

Jeg kan hjelpe deg med et rammeverk og verktøy, bygget på menneskelig atferd for å lykkes bedre i endrings,- og utviklingsprosesser.
Mine store forbilder, Daniel Kahneman og Richard Thaler har begge fått Nobelsfredspris i økonomi for deres forskning på menneskelig atferd og resultater.2001 og 2017.